Gjøl Kirke

Erik Jacobsen har taget de mange fotos. Klik på billederne, hvis du vil se dem i stor udgave.

Gjøl kirke er noget særligt. Den rummer en spændende historie, der også samtidig er en vigtig del af Gjøls historie, og kirken har i utallige generationer været et naturligt samlingspunkt for øens befolkning. Som for alle tidligere generationer påhviler det os at værne om kirken, der blandt andet rummer noget af det ypperste i Norden inden for romansk stenkunst.

Informationerne om kirken på denne hjemmeside er hovedsagligt lavet på baggrund af Kristen Vestergaards spændende bog: ”Gjøl kirke - en perle i romansk stenkunst.”

Nordpro 360 har lavet en virtuel tour af kirken. Man kan klikke på nedenstående billede for at se den flotte tour af kirken.